Home

 


(Links Penn rechts Qenya)

Wij zijn Chris en Bonnie, moeder en dochter en samen hebben wij de border collie hobby kennel
"Bonnie Blue"

Het begon eigenlijk allemaal met onze Jack Russell "Penn".....

Mijn moeder wou een hondje voor wat gezelschap. Daarom is ze in 2000 op zoek gegaan naar een jack russell en zo is "Penn" bij ons komen wonen.

Ze is met Penn naar de hondenschool gegaan met de bedoeling om agility te gaan lopen. Omdat het verplicht was van de club uit om eerst een basis gehoorzaamheid te volgen ,is ze daar mee gestart.

Nu was die gehoorzaamheid best wel leuk en is ze dit verder blijven doen.
Toen het mijn 17de verjaardag was,ging een lang gekoesterde droom in vervulling.....ik kreeg een eigen hondje !

De border collie was het ras dat mij het meeste aansprak en zo ben ik, na even zoeken bij Benz uitgekomen.

Penn was ondertussen 2 jaar oud en kon het super vinden met Benz. Ze konden uren spelen....
Mijn moeder speelde met Penn wedstrijden agility en gehoorzaamheid, maar helaas hield Penn niet zo van ons belgisch weertje...(nat en koud).

Penn is nu een huishondje geworden, maar ze had wel haar strepen verdiend in de sport, ze speelde in Programma 1 (gehoorzaamheid) en in graad 2 (agility).
Doordat Penn niet zo van het weer hield en Benz ons beiden heel goed beviel zijn we opzoek gegaan naar nog een border collie.
We zijn terecht gekomen bij Elisabeth Kotschy. En we bedanken haar nog steeds voor ons Qenya.
Mijn moeder had Kenya (de moeder van ons Qenya) zien staan op de site van Elisabeth en was meteen verkocht aan die mooie blik die Kenya had. Toen de pupjes geboren werden was er 1 red merle teefje bij dat heel hard leek op haar moeder. Wij hebben toen gevraagd aan Elisabeth of ze het erg zou vinden of we haar naar haar moeder zouden noemen. Het was toen het Q nestje, dus werd het Qenya.
Wij vonden Qenya van karakter en werklust zo een goede border collie dat wij besloten hadden om haar te laten testen en daarna een nestje met haar te fokken als zij op alle erfelijke ziektes vrij zou zijn.

Qenya heeft een enorme "Will to please" en is in onze ogen ook nog eens een hele mooie border collie. Qenya speelt nu in Programma 2 gehoorzaamheid (hoogste programma) en graad 2 agility.

Toen Qenya ongeveer een jaar was hadden wij besloten om een kennelnaam aan te vragen. Wij wilden het tot in de puntjes juist doen, wat dus ook betekende dat er een kennelnaam geboren zou worden.....en het is "Bonnie Blue geworden....
Bonnie komt van mijn eigen naam en Blue komt van mijn blauwe ogen.

Wij hebben onze naam gekregen in September 2004.

Met al onze honden doen wij meerdere sporten.
Ons eerste nestje was geboren op 03/01/2007. Daar hebben we 2 pupjes van gehouden, met hen doen we momenteel wedstrijden agility graad 2 en gehoorzaamheid programma 2.

Mijn moeder wou al heel lang een reu, na een lange zoektocht zijn wij uitgekomen bij de kennel Vom Skuddenhof. Daar hadden ze net een nestje met hele mooie en voor ons hele interessante bloedlijn. Zo zijn wij bij Red Rittmeister vom Skuddenhof gekomen.

Red Rittmeister heeft een heel lief en open karakter, sociaal met andere dieren en mensen,maar hij heeft vooral een zwak voor kinderen.
Hij werkt heel graag en is heel enthousiast.
Hij wordt nu ook als dekreu ingezet.

Ons tweede nestje is geboren op 29/10/2010. Uit dit nestje hebben we één teefje gehouden. Haar naam "Junicate" komt van een dochter van Q de broer van Qenya.

Op 26/03/2013 is ons 3de nestje geboren. Ook uit deze nest hebben wij besloten om een teefje te houden. Dit nadat wij op 08/02/2013 afscheid hebben moeten nemen van Benz door de gevolgen van Kanker.
Benz werd net geen 11 jaar.(Benz Maeglin)

Onze Jack Russell "Penn" hebben we op bijna 15 jarige leeftijd dit jaar op 24/02/2015 moeten afgeven. We hebben veel geleerd van haar. Penn was eentje met een karaktertje om nooit te vergeten!


Slaapzacht Penn !

Buiten onze Border collies hebben wij ook nog 1 duitse herder. Momenteel speelt zij gehoorzaamheid PR2. Omdat we met haar geen fokplannen hebben werd zij gesteriliseerd

Momenteel wonen mijn moeder en ikzelf niet meer op hetzelfde adres. Maar wij blijven ons wel beide inzetten om onze kennel waar we zo trots op zijn verder te zetten en om telkens weer de ideale combinaties uit te zoeken.

Sinds eind 2017 hebben we nu ook een sheltie in huis genomen "Tippy'. Buiten onze border collies zouden we nu ook graag met Tippy een nestje willen plannen. Dit uiteraard onder voorbehoud dat alles in orde is met de testen en dergelijke.Copyright "Bonnie Blue Border Collies" 2019