Home

Liza's Border Qenya Red

Geboorte datum: 18/07/2003
Kleur: Red-Merle
Geslacht: Teef

hoogte: 50 cm
gewicht: 19 kg


Moeder: Liza's Border Kenya Red
vader: Sheltysham Sun Shade 'Tristan'
Fokker: Elisabeth Kotschy
(Oostenrijk)

Eigenaar: Van Garsse- Lybeert

DNA code: ja

Sociabilisatietest : ja

Toelating tot de Fok : Ja

Overleden op 28/11/2018

actief in: Agility graad 2, gehoorzaamheid programma 2

Qenya komt uit Oostenrijk, van de kennel Liza's Border Collies (Zie Links).
Zij heeft de naam van haar moeder gekregen, omdat ze zoveel op Kenya gelijkt.
Zij is echt een super lieve hond en heel werkwillig. Zij heeft samen met mijn moeder deelgenomen aan het Belgische Kampioenschap "Beker van Belgiƫ" programma 1 en zitten nu in programma 2. Waar zij ook tot nu toe al 1 maal heeft deelgenomen aan de "Grote prijs van Belgie"

Qenya is een bordertje dat heel graag traint en altijd bereid is om te werken met veel enthousiasme. Je kan Qenya soms echt zien denken als ze haar apport zoekt. Maar ook als ze agility doet is dit met veel plezier, zij speelt daar in graad 2. Beide sporten doet ze heel graag, en zij heeft in de gehoorzaamheid ook al vele prijzen gewonnen. Op het Begisch Kampioenschap Agility 2008 behaalde Qenya een 25ste plaats van de 54 deelnemers
Dit was haar 3de Belgisch Kampioenschap dat zij meedeed 2 x agility 1x gehoorzaamheid. Ze is nu 5 jaar.

Op het Belgisch Kampioenschap Agility 2007 werd Qenya 39ste van de 56 deelnemers.
En op het Kampioenschap gehoorzaamheid programma 1 werd ze 23ste van de 40 deelnemers. Meedoen aan beide kampioenschappen was een hele grote eer.

Qenya deed zowel mee aan het Belgisch Kampioenschap gehoorzaamheid Programma 1, als aan het Belgische Kampioenschap Agility en dit met maar een 6 maanden ertussen. zij is in 1 jaar tijd voor 2 Belgische Kampioenschappen geselecteerd geweest, terwijl veel mensen zeggen dat je geen top kan spelen in deze 2 sporten, maar Qenya heeft bewezen dat zij het wel aan kan. Zij heeft maar een half jaar meegedaan aan de wedstrijden doordat we beide sporten doen.
Qenya speelde in Programma 1
4 x 100
6 x 99
Zij heeft in het totaal 43 wedstrijden boven de 95/100 van de 56 wedstrijden gespeeld in het seizoen van 15 augustus 2005 to 15 augustus 2006. Waarvan ze 7 x won.

Nu in Programma 2 doet zij het uitstekend. Qenya is nu 12 jaar oud maar nog steeds paraat om ervoor te gaan.

 

 

 

 

 

Copyright "Bonnie Blue Border Collies" 2017