Home

Vanwege zijn lieve en sociale karakter, enorme "Will to please" en zijn uitermate goed medische dossier, daarboven nog eens een hele mooie bouw en prachtige vacht.
Staat Red Rittmeister vom Skuddenhof ter dekking voor passende en goedgekeurde teefjes met stamboom.

Nog tot begin 2018 zetten wij Kimmy in als dekreu. Hierna zullen er geen dekkingen meer volgen.

Officiële naam : Red Rittmeister vom Skuddenhof Bijnaam : Kimmy

Roepnaam: Kimmy
Geboorte Datum: 01/06/08

Hoogte: 53, Gewicht: 21
Kleur:Bruin wit
Drager van: tri color en dilute - kan lilac of blauw doorgeven.

fokker: Barbara Meyer (vom Skuddenhof)

Eigenaar: Van Garsse- Lybeert

Sociabilisatietest : ja (25/09/2011)
Toelating tot de Fok : Ja (01/10/2011)

Klik hier voor een filmpje van Red Rittmeister

Actief in : Agility graad 1, Gehoorzaamheid: programma 2, show en schapendrijven.

Kimmy is een hele sociale border collie die met iedere hond, groot of klein wil spelen. Tegenover andere mensen is hij heel lief en aanhankelijk maar als ik hem roep komt hij onmiddelijk terug naar mij.

Ook in onze roedel kende hij vlug zijn plaatsje, respect voor de teefjes maar zachtjes aan zien we hem stijgen in de hondenhiërarchie. Nu Kimmy wat ouder is heeft hij wel intresse in teefjes maar als er iets van hem gevraagd wordt geeft hij zich voor de volle 100%.

In de puppyklas deed Kimmy erg goed zijn best, een heel aangenaam bordertje om mee te werken, hij leert snelbij. De “ will to please” bezit hij in hoge mate. Ook daar is hij rustig maar werkt wel voor 100%. Een erg zelfzekere border collie zonder macho te zijn.

01/12/08: Kimmy is nu een 6 maanden oud en hij groeit uit tot een prachtige en stevige reu. Hij leert heel snel en is een hele enthousiaste reu. Hij is op 1 week tijd over gegaan van de puppy klasse naar de A klasse en zo naar de A1 klasse.
04/01/09: Kimmy heeft op 7 maanden zijn overgangsproef gedaan en is geslaagd. Hij zit nu in de B1.

03/02/09: Kimmy deed mee aan de overgangsproef om naar de C klasse te gaan, hij heeft dit weer uitstekend gedaan en zit nu in de C klasse.


05/06/09: Kimmy heeft zijn brevet gehoorzaamheid behaald op de leeftijd van 1 jaar

We hebben metKimmy enkele shows gedaan en ondanks dat hij nog zo jong was deed hij dit heel goed.

Hij toont zich en hij vind shows ook heel aangenaam. Hij krijgt graag aandacht en weet ook hoe hij dit kan krijgen. Hij heeft een bepaalde mimiek, als je die hebt gezien ben je helemaal weg van hem. Kimmy heeft van zijn natuur uit prachtige tip oortjes. Wij hebben hier helemaal niets voor moeten doen.Ook hebben we met Kimmy de Sociabilisatie test gedaan, hij is zo vriendelijk naar mensen en andere dieren dat dit geen probleem was.
Kimmy is een border die heel enthousiast is, heel open en vriendelijk.

Op de show in Vlimmeren behaalde Red Rittmeister een 1ste plaats met een CAC.

Hoewel Kimmy de jongste border collie is waarmee we nu gehoorzaamheids wedstrijden doen kan hij toch zijn mannetje staan.

Momenteel speelt hij nu wedstrijden in programma 2. Hij doet ontzettend zijn best en doet alles met veel enthousiasme.

Kimmy heeft al meerdere nakomelingen en wij zien heel vaak dat hij zijn eigen lieve karakter door heeft gegeven aan deze prachtige pupjes. Kimmy heeft een karakter uit de duizend!

Copyright "Bonnie Blue Border Collies" 2019